Thursday, October 8, 2009

Dubbel-premiär!

Det händer spännande saker nu, och vi är alla lite spända och nervösa. Samtidigt som inspelningsteamet just nu bygger och fixar och målar inför premiären på kontrapunkt på lördag så är allt äntligen i sista stund (nästan) klart för Nasty Old Peoples on-line premiär på The Pirate Bay, samtidigt som off-line premiären på kontrapunkt. (Jag fick reda på häromdagen att det heter så nuförtiden, inte IRL. J)

På lördag den 10 Oktober kommer Nasty Old People ligga på The Pirate Bays förstasida, med en Creative Common licens. Detta betyder att man har rätt att ladda ner, sprida, kopiera och remixa filmen så mycket man vill, så länge man anger vilka upphovsmännen är, inte använder den för kommersiellt bruk, och så länge andra får remixa remixarna.

Visst är det lite läskigt för oss alla att låta filmen ha premiär där eftersom vi inte riktigt vet vad som kommer hända, det är ju inte riktigt så man brukar göra. Filmer hamnar ju oftast på nätet sist, och då av ”misstag” dvs det är inte kreatörerna själva som lägger upp den där. Samtidigt är ju nätet den plats på jorden där man ser mest film! Efter att ha funderat ganska mycket fram och tillbaka bestämde vi oss för att försöka göra det där vi skulle vilja göra lite oftare: Lyssna på känslan i magen och göra det vi egentligen inte vågar.

Ang inträde och sånt tänker vi likadant med nät-premiären som med live-visningarna. Vi tar inget inträde utan man kommer istället kunna sponsra filmen med vad man vill och kan, eftersom folk har olika ekonomiska förutsättningar.

Detta betyder alltså att du som inte har möjlighet att komma på festen på kontrapunkt kan delta i alla fall! Samla dina vänner, ladda hem filmen och ha premiär hemma hos dig!
Vi ses live eller on-line!

Kärlek
Hanna

http://blogg.aftonbladet.se/1/2009/10/nasty-old-people
http://www.unnidrougge.com/2009/10/07/film-fur-alle/

2 comments:

  1. Kul! Jag ser fram mot att se den. Förresten, har ni någon rekommenderad åldersgräns?

    ReplyDelete
  2. Will see the film as soon as possible,when time allows. Ska bli spännande. With love Ann-Britt och Staffan

    ReplyDelete